Å leve grønt er ikke bare bare...

Å leve en grønn livsstil, og ta de riktige valgene er ikke alltid en rett frem sak. Kunnskap om de ulike metodene for å oppnå en grønnere livsstil slår imot hverandre, og det kan være utfordrende å se om et nytt valg egentlig er noe bedre enn en gammel vane. 

Ett eksempel er bil. Vi vet at både bensin og diesel forurenser, det kjennes spesielt i det været vi har nå, med litt kald og tørr luft. For oss som er ekstra følsomme, er dette den verste tiden på året. Men så dukker det opp artikler om at elbilproduksjonen forurenser i stor skala, men på annen måte. Det gjør bra for mine lunger, men der det produseres råvarer er det massiv fare for kreft. Da blir etikk også en del av den grønne livsstilen. Hvordan kan man ta de riktige valgene når det ene ser ut til å slå ihjel det andre?

For meg handler det om å ta valg som er realistiske, fornuftige i forhold til livssituasjon og i forhold til der du er. Selv om den nye klimarapporten sier at vi har kort tid på oss, og at endringer vi må venne oss til blir større enn vi tror, har jeg større tro på at mange endrer litt og litt, enn at noen få endrer massivt og resten blir numne. Det kan være lett å bli litt nummen når vi får kriseoverskrifter hele tiden. Og for meg handler det om håpet, om optimismen, om at en vane som er endret og mestret automatisk fører til en ny endring som igjen mestres. Det er denne endringen som er med på å påvirke flere.

I tillegg handler det om kunnskap. Vi trenger kunnskap om hva de ulike produkter gjør, åpenhet om hvilke arbeidsforhold det er, hvordan det forurenses i alle ledd, og ut fra dette kan vi ta valg som stemmer med våre verdier.

Når du først har gjort en endring, synes du det er utfordrende å opprettholde de gode vanene? Er det utfordrende å finne argumenter som kan få hele familien til å dra i samme retning? Savner du noen å drodle med, å få kunnskap og inspirasjon fra, som kan utfordre dine handlinger?

Hvordan ville det vært for deg om du hadde noen som kunne veilede deg, og pushe grensene dine for hva du selv trodde var mulig å oppnå? Noen som har gått veien selv, og som stadig er på jakt etter ny kunnskap?

Hvis dette er noe du savner, eller ønsker å gi i gave til noen som trenger det, så har jeg nå et førjulstilbud som varer til 11/11-2018

Jeg tilbyr på en pakke på 6 timer (normalpris 6000,-) til 2500,-

Verdien på pakken er 7200,-

Det er uansett mulig å kontakte meg for en gratis og uforpliktende samtale (30 minutter), der vi kartlegger hvor du er og hvor du vil. Send melding her eller på Facebook/Messenger, så avtaler vi tid

Varm klem fra Nina!